- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Moștenită din bucătăria de la țară a gospodinelor franceze, terina semnifică atât preparatul, cât și vasul în care este gătită.
Redescoperă o rețetă gourmet din bucătăria tradițională franceză în care carnea slabă de iepure este combinată perfect cu celebrul vin Chablis.
Istoria acestei terine a debutat în 1860 în Binic, primul port pescăresc din Franța, la mijlocul secolului XIX, ca o afacere de familie a lui Eulaie Martin, mai târziu denumită ‘’Bunica Lalie’’. Aceasta producea pate proaspăt, terine și alte produse din carne provenită din ferma sa, care în scurt timp au devenit faimoase, fiind o încântare pentru papilele gustative ale oricărui gurmand.
Magazinul din port cu terine tradiționale a ajuns punct obligatoriu de cumpărături pentru marinarii și călătorii care se îmbarcau cu destinația către țările nordice.
Producerea terinelor artizanale continuă și azi cu aceleași rețete și aceeași pasiune ca și în trecut.
Sfat utilizare/preparare/gatire
De împărțit cu familia sau prietenii, însoțită de o felie mare de pâine de țară și o salată verde asezonată cu ulei de nucă.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Franţa |