image

Măslinescu. Singura cramă de ulei de măsline din România.

Cuceriți de gustul și tainele uleiului de măsline, Crina și Geo Dobre și-au transformat pasiunea în profesie și au devenit – prin studii și multă muncă – primii și singurii somelieri în ulei de măsline din România.

Măslinescu aduce pe piața românească măsline și uleiuri de măsline - inclusiv cel mai premiat ulei de măsline din lume - alese printr-un proces meticulos de selecție. Crina și Geo cercetează fiecare producător timp de un an și jumătate, verificând fiecare etapă a procesului de producție, de la plantație și recoltare până la îmbuteliere și transport – toate pentru a oferi garanția unui produs premium.

Uleiurile Măslinescu sunt uleiuri curate, de cea mai înaltă calitate, disponibile într-o gamă variată de soiuri, capabile să satisfacă până și cele mai pretențioase gusturi.

Cel mai bun ulei de măsline din lume

Și uleiul de măsline, ca orice alt lucru, se supune subiectivității gustului. Dincolo de această realitate, există și un aspect stabilit prin pură obiectivitate – calitatea.

Din perspectiva calității, uleiul Rincon de la Subbetica este considerat cel mai bun ulei de măsline din lume, câștigând acest titlu de opt ori în ultimii 10 ani.

Prospețimea, esența calității

Uleiul de măsline poate fi „cel mai bun” doar dacă este cât mai proaspăt – produs în sezonul în care suntem, sezon care ține din octombrie până în octombrie.

Pentru a-ți asigura această prospețime, Măslinescu importă doar stocuri mici, îmbuteliate de producători special pentru ei.

Prețul, oglinda calității

Prețul uleiului de măsline variază în funcție de calitatea acestuia.

Cel mai bun ulei de măsline – dar și cel mai puțin – se obține prin stoarcerea măslinelor verzi, necoapte. Pentru un litru de astfel de ulei sunt necesare 10 kg de măsline.

Cât și cum păstrăm uleiul de măsline?

Pentru că prospețimea dictează calitatea, uleiul de măsline se vrea consumat cât mai curând.

La modul ideal, în cel mult șase luni de la îmbuteliere și maximum trei luni de la deschiderea sticlei – timp în care este esențial ca uleiul să fie păstrat în condiții optime.

Cum alegem cantitatea?

Și aici, tot prospețimea dictează.

Sticlele mici sunt ideale pentru uleiul de măsline, dar singurul lucru mai important decât cantitatea este timpul în care o consumăm.

Sare, piper și condimente Terre Exotique

Vrei un plus de savoare și ”wow” în preparatele tale? Condimentele Terre Exotique sunt ceea ce cauți. De la sare nebună, afumată sau vikingă până la piper alb, roșu sau fals, gama Terre Exotique te va surprinde și va deveni un ”must have” în bucătăria ta.

Încearcă-le și tu!

image

Măsline din soiuri alese

Selecționate printr-un proces la fel de meticulos, măslinele de la Măslinescu sunt disponibile într-o varietate de forme și combinații delicioase.

Un lucru esențial de știut despre măsline în general:
- Măslinele verzi sunt măsline necoapte, pline de antioxidanți
- Măslinele maronii – numite și „negre” – sunt măslinele coapte
- Măslinele de culoare neagră sunt oxidate pentru a rezista un timp mai îndelungat

image
prod-10.15.7