- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Când guști brânza de burduf de Ibănești, nu știi ce-ți atinge prima dată papilele gustative – să fie gustul pregnant de unt? Sau să fie prospețimea gustului de lapte? Poate finețea structurii?
Nici nu mai știi încotro să-ți îndrepți atenția și, în final, te lași păgubaș în voia extazului și a festivalului de arome, gândindu-te doar cum faci să rezolvi dilema – goală, pe pâine și cu o roșie proaspătă alături sau îndesată din belșug sub un boț de mămăligă pe care stau mândre două linguri de smântână?
Frații Mircea și David Todoran și-au dorit să aducă pe mesele românilor gustul pur, nealterat, al produselor românești din lapte.
Încă din 1994, când au deschis fabrica de brânză de la Ibănești, colectează laptele pentru produsele lor doar de pe Valea Gurghiului, de la fermieri care-și cresc animalele pe pășuni.
Unicitatea produselor lor vine din trudă, din sute de nopți nedormite, din dragostea cu care fac această muncă, grea dar deosebit de frumoasă.
Știți, de exemplu, că ei nu sărează produsele cu sare? Folosesc pentru sărare saramură de la izvorul din Orșova, exact așa cum o dă pământul.
Frații Todoran au obținut certificatul de produs cu “Denumire de Origine Protejată” (DOP) pentru Telemeaua de Ibănești. Singurul produs românesc ce are această caracteristică recunoscută oficial la nivel european.
Brânzeturile lor au povești, au miros de iarbă proaspătă, au istorie și, cel mai important, au un gust desăvârșit.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Nume producator | S.C. Mirdatod Prod S.R.L. |
Origine | România |