- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Una dintre puținele plante medicinale care se bucură de o mare popularitate în medicina populară este socul (Sambucus nigra L.), fiind cunoscut ca un arbust de leac. Socul face parte din familia Caprifoliaceae, fiind un arbust indigen, cu frunze ascuțite și flori mici de culoare albă, ce poate atinge înălțimi de până la 10m.
În medicina tradițională fructele de soc se întrebuințează pentru eliminarea toxinelor din organism. Procesul de acumulare al toxinelor apare în urma consumului de alimente tratate cu aditivi și medicamente, viciilor legate de fumat și exces de alcool, poluării atmosferice, problemelor de sănătate (datorate constipației și edemelor), sedentarismului și obezității. Detoxifierea reduce incidența de apariție a stărilor de oboseală cronică, constipației, balonării, indigestiei, durerilor de cap, afecțiunilor cutanate, senzației de greutate a membrelor și constă în reducerea retenției hidrice și eliminarea toxinelor și produșilor reziduali din organism.
Fructele coapte conțin aminoacizi, bioflavonoide, carotenoide, flavonoide (quercetina, antocianine), zaharuri, taninuri, vitamina A, B și C în cantități mari. Important este să nu folosești tulpina, frunzele și fructele necoapte de soc negru, care conțin un nivel ridicat de glicozide toxice de cianuri!
Proprietățile terapeutice ale socului negru sunt: tonic general, antioxidant, imunostimulator, detoxifiant, sudorific, antipiretic, antialgic, antitusiv, expectorant, emolient, decongestiv, diuretic, laxativ, antiseptic (antibacterian și antiviral), antiinflamator, antiedematos, anticelulitic, antialergic, galactogog, vitaminizant, mineralizant.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Atentionari
Provenienta
Nume producator | SANA PLANT EXTRACT SRL |
Website producator | https://www.aromela.ro |
Origine | România |