- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucătăria thailandeză, și pentru bucătăriile etnice influențate de această (paste similare de curry se folosesc și în Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia). Pastele de curry sunt foarte versatile și merg cu toate tipurile de carne și de legume. Thailandezii le prepară, în general, urmând niște rețete de bază, doar că punct de pornire. Rețetele finale țin mai mult de gustul fiecărui bucătar, decât de o listă precisă de ingrediente și proceduri. Totuși, fiecare dintre ele este caracterizată de câteva ingrediente și metode de preparare, care îi dau culoarea, aromă și gustul specifice. Că linie generală, este util să știți că cea mai picantă dintre paștele curry este cea galbenă, urmată de cea roșie, verde, pananeng și masaman. Toate sunt extrem de aromate și de proaspete, au textură mătăsoasă (cu excepția pastei panaeng care are o textură ușor granulată) și consistentă variind de la cea a unei smântăni, până la cea a unei paste groase.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Thailanda |