- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Prin varianta Spiced, Bacardi aduce un cadou tuturor celor care doresc blend-ul perfect de rom proaspăt și maturat în butoi din stejar american, ușor ars. Aromele principale de vanilie și condimente îl recomandă la mixurile exotice pe bază de rom premium.
ASPECT: Chihlimbar, cu ton auriu.
MIROS: Vanilie pe un fundal de arome dulci de prăjitură cu coacăze, stafide, scorțișoară și cuișoare.
GUST: Corp mediu, puțin dulce, dar și condimentat, într-o proporție plăcută ce aduce mereu în gând stilul amestecului subtil de arome exotice ale distileriei Bacardi.
FINISH: Finish mediu, cu note de piper negru, vanilie, condimente și caramel.
Facundo Bacardí Massó, fondatorul brandului Bacardi, a fost un comerciant de vinuri spaniol care a emigrat în Cuba în anul 1830. Ambiţia sa era aceea de a îmbunătăţi calitatea romului local, motiv pentru care a experimentat numeroase metode de distilare şi învechire de-a lungul timpului. La acea vreme, romul era produs ieftin, departe de a fi considerat o băutură rafinată.
În anul 1862 reuşeşte să achiziţioneze o distilerie şi alături de fratele său, Jose, pune bazele companiei Bacardi & Co. Astfel, începe să revoluționeze procesul de fabricare a romului.
Facundo a „îmblânzit” romul, izolând o tulpină proprie de drojdie recoltată din trestia de zahăr locală, folosită și astăzi în producția Bacardi, fiind cea care conferă romului profilul său aromatic.
Romul Bacardi este cel mai bine vândut rom din Statele Unite de 25 de ani, vânzările sale uriaşe neputând fi depăşite de niciun alt rom.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Italia |