- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Jack Daniel’s, unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, este denumit după Jasper Newton Daniel, care a impresionat cu băutură rafinată numită bourbon de către compatrioți.
Jack și-a promovat cu atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), deoarece distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee.
El a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Fermentarea are loc cu drojdie proaspătă, produsă în laboratoarele proprii. Fiecare etapă a distilării este atent supravegheată, apoi băutura proaspătă este filtrată cu răbdare printr-un strat de cărbune de arțar (produs propriu) apoi maturat.
Notele degustării:
Aspect: Chihlimbar.
Miros: Parfum din coajă de portocală, vanilie intensă, stejar rumenit și foarte mult caramel.
Gust: Pe papile aduce zahărul brun, măr copt la cuptor cu glazură de vanilie și caramel, urmat de ghimbir îndulcit ce se apropie de tonul exotic al vaniliei.
Finish: Fum din lemn de esență tare, marmeladă și scorțișoară.
Asemenea expresiei Triple Mash, Jack Daniel's Bonded respectă standard-ul botled-in-bond. În Statele Unite ale Americii botled-in-bond este o lege din 1897 ce garantează calitatea băuturii. Mai exact, prin această lege instituțiile americane specializate în certificarea diferitelor tipuri de băuturi alcoolice au stabilit că standardul de calitate va fi oferit doar acelor whiskey-uri care sunt produse de o singură distilerie, într-un singur sezon, după o maturare de cel puțin 4 ani în depozite luate în evidență de guvern și îmbuteliate la 100 proof (50% volum alcool).
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Statele Unite ale Americii |