

- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Acești cârnați tip Salciccia sunt specifici zonei Ariccia (Roma).
Cârnații Salciccia sunt un produs tipic pentru multe regiuni italiene, răspândit în întreaga lume. În Italia, în funcție de ingrediente și zonele în care este produs, ia diverse denumiri.
Prima mărturie a ''Salsiccia'' datează din secolul I î.Hr., când istoricul roman Marco Terenzio Varro a descris această practică de a umplere a cărnii într-un maț de porc împreună cu condimente și sare în felul următor «Se numesc lucanica o carne tocată umplută într-un maț de porc, pe care soldații noștri au învățat să o pregătească de la lucani”.
Confirmarea nașterii în Basilicata sunt și scrierile lui Cicero și Marziale care citează Lucania drept locul de naștere al cârnaților tip Salsiccia. Scriitori precum Cicero, Martial, pe lângă deja menționatul Marcus Terence Varro, vorbesc de mai multe ori în lucrările lor despre „lucanici”, specialitate introdusă în Roma antică de sclavii lucani și apreciată pentru ușurința de transport și conservare pe care a dat-o cărnii de porc, precum și pentru aromă rafinată.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.donfabrizio.ro |
Origine | România |