- Informatii
- De la același brand
Descriere
Sortimentele Aberlour reprezintă întotdeauna alegerea potrivită pentru cei care doresc să savureze un single malt specific zonei Speyside.
Sortimentul este maturat în două tipuri de butoaie (tradiţionalele butoaie de stejar şi butoaie folosite iniţial pentru sherry). Înainte de îmbuteliere, conţinutul butoaielor este amestecat pentru a armoniza şi echilibra băutura.
Profilul aromatic al sortimentului este dominat de note fructate şi condimente dulci, uşor înţepătoare. Influenţele de sherry sunt puternice, dar nu dominante, fapt ce permite celorlalte arome să strălucească.
Notele degustării:
Miros: Note de pâine prăjită cu unt şi scorţişoară, tonuri de stafide, fructe tomnatice, lemn, cireşe glasate şi uşoare influenţe de cărbune.
Gust: Arome puternice de unt, sirop de arţar, zahăr brun, stafide, nucşoară, ciocolată cu lapte şi un pic de cărbune.
Finish: Mediu-lung, dominat de note de ciocolată, stafide şi condimente.
Culoare: Ambră.
Distileria Aberlour a fost fondată de James Fleming în anul 1879 în satul Aberlour din zona Speyside. Acesta a profitat de avantajele zonei pentru a obține cea mai fină băutură, un whisky cu personalitate, folosind cereale locale și apă curată de izvor, scursă de pe versantul cu piatră de granit roz a muntelui Ben Rinnes.
În prezent, Aberlour produce, după meșteșugul vechi de peste 140 de ani, aceleași whisky-uri din ingrediente curate, distilate tradițional și maturate în butoaie din stejar.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Scotia |