- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Strugurii albi și roșii culeși din regiuni ca Bordeaux, Burgundia sau Champagne sunt vinificați apoi distilați în coloane de condensare din cupru, după metoda tradițională, apoi maturate în baricuri din stejar franțuzesc.
Pentru a crea acest V.S.O.P (very superior old pale), maestrul Cécile Roundaut, amestecă loturile cu pricepere și experiența celor 20 de ani de activitate în echipa Saint Rémy. După blend, brandy-ul este îmbuteliat în fabrica din Valea Loarei apoi este exportat în toate colțurile lumii.
Notele degustării:
Aspect: Chihlimbar-auriu, strălucitor.
Miros: Saint Rémy se deschide cu note de alcool, înlocuite repede cu arome bogate de cireșe, agrișe și căpșuni sălbatice. Aromele fructate sunt urmate de cele florale, subtile, elegante, urmate îndeaproape de stejar cu ton de vanilie.
Gust: Echilibrat și rafinat cu papilele. Fructat și lemnos, cu note de vanilie ce formează un melanj clasic pentru o băutură distilată și maturată în Franța conform meșteșugului și regulilor vechi de sute de ani.
Finish: Lung, fructat cu note slabe de lemn.
Distileria Saint Remy a fost înființată în 1886, în Machecoul, pe Valea Loarei. Fondatorul Paul-Emile Remy Martin al II-lea a ales această zonă datorită strugurilor Muscadet care creșteau aizi, foarte similari cu strugurii Folle Blanche, cei care reprezintă chintesența brandy-urilor Saint Remy. Saint Remy folosește soiuri de struguri franțuzești din cele mai bune regiuni viticole ale țării: Bordeaux, Burgundy, Champagne, Beaujolais, Valea Rhônului, Valea Loirei și Languedoc-Roussillon, iar caracterul unic al brandy-urilor Saint Remy este oferit de melanjul de fructe provenite din diverse tipuri de viță de vie și cel al terroir-urilor. Brandy-urile Saint Remy sunt create după o rețetă unică, secretă, cunoscută doar de către Master Blenderii companiei.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Franţa |