- Informatii
- De la același brand
Descriere
Akashi White Oak este blended whisky-ul japonez ce împleteşte în compoziţia sa malt whisky şi grain whisky urmând un proces de distilare deosebit, inspirat de arta tradiţională a producţiei de sake.
Diferenţa se face în primul rând la alambic, care este mai mic decât cele obişnuite în distileriile scoţiene şi chiar în cele japoneze, motiv pentru care whisky-ul nu mai are nevoie de o maturare la fel de lungă pentru a-şi defini un caracter catifelat şi o aromatică delicată.
Akashi White Oak este de altfel unul dintre exemplele care ne arată de ce este atât de înfloritoare industria whisky-ului japonez, prin faptul că etalează simplitate, armonie și precizie, totul sigilat într-o sticlă de inspiraţie farmaceutică ce merită să-şi găsească un loc în colecţia unui pasionat de gusturi aparte.
Notele degustării:
Miros: Note ample de malţ, lemn şi alune, complimentate cu accente de caramel, citrice şi cireşe negre.
Gust: Arome intense de vanilie, nuci, codiţe de cireşe, cereale şi nucşoară, alintate cu atingeri fine de piper.
Finish: Mediu, fructat, dulceag.
Culoare: Ambră
Akashi este un brand relativ nou pe piața de băuturi spirtoase, deși compania producătoare datează din 1888. Distileria Eigashima, cea care deține brand-ul Akashi, este recunoscută și apreciată în special pentru shochu și sake.
Brand-ul Akashi a luat naștere mai târziu, atunci când producția de whisky japonez a crescut din ce în ce mai rapid, iar compania a decis să intre și pe piața de whisky. Akashi a devenit astfel, într-un timp foarte scurt, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate whisky-uri premium din Japonia. În primele două decenii, tot whisky-ul produs a fost amestecat, dar din 2007 distileria a început să producă single malț. În prezent, marca White Oak integrează trei expresii: single malț Akashi, Akashi Blended și Tokinoka Blended.
Distileria care produce whisky-ul White Oak produce whisky doar o dată pe an. Datorită poziției în apropierea mării, într-un climat plăcut, oceanic și stabil și prin utilizarea metodelor de producție scoțiene, rezultă băuturile fine de note, cu arome și caracteristici unice.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Japonia |