- Informatii
- De la același brand
Descriere
Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul românesc care a îmbrățișat cu grație și eleganță pământul din Drăgășani, luând tot ceea ce este mai bun din sol.
40% din acest vin este învechit în baricuri (noi în proporție de 90%) timp de 14 luni, iar restul vinului este păstrat în cisterne de inox.
Culoarea acestui cabernet este rubiniu închis profund.
Are un buchet predominant de coacăze negre proaspete cu o notă de stejar.
Gustul său profund de fructe proaspete este combinat cu o ușoară notă de vanilie.
Vin premiat de 9 ori:
- Medalia de argint - International Wine Contest VINARIUM 2021, România
- Medalia de aur - International Wine Contest Bucharest 2020, România
- Medalia de aur - Balkan International Wine Competition 2017, Bulgaria
- Medalia de aur - International Wine Contest Bucharest 2016, România
- Commended wine - International Wine Challenge 2016, UK
- Medalia de bronz - Decanter Wine Awards 2015, UK
- Commended wine - International Wine Challenge 2014, UK
- Medalia de argint - Mundus Vini 2013, Germania
- 87 puncte - Ultimate Wine Challenge 2013, USA
Despre Crama Avincis
Crama Avincis este situată în Drăgășani, județul Vâlcea, și are o istorie bogată, care a început în 1927 și continuă și în zilele noastre din pasiunea pentru vinurile de calitate.
Vinurile Avincis sunt o expresie a terroirului de Drăgășani, care îndeplinește toate cerințele unei denumiri de origine controlată. În podgoria Drăgășani au fost eliminate erbicidele și îngrășămintele de sinteză, pentru ca vița de vie să restituie cât mai multe din caracteristicile solului.
Solurile dominante în podgoria Drăgășani sunt argiloase, cu urme de calcar, nisip, pietriș și marnă. Clima de care se bucură această zonă este echilibrată, iar poziționarea de-a lungul Văii Oltului îi oferă o bună umiditate, chiar și în cele mai călduroase luni de vară. De asemenea, zona beneficiază de o expunere solară excepțională.
Toate aceste caracteristici se regăsesc în vinurile produse, care se bucură de apreciere națională și internațională. Podgoria Drăgășani este cunoscută pentru vinurile albe fine, răcoroase și cu aciditate bună, dar și pentru vinurile roșii, produse în principal din Cabernet Sauvignon și din Negru de Drăgășani, un soi de struguri local. Din soiurile românești, la Drăgășani se mai cultivă și Crâmpoșia Selecționată, Tămâioasa Românească, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Negru de Drăgășani, Novac și Fetească Neagră.
Strugurii sunt culeși manual, în lădițe de dimensiuni mici, în apropierea cramei, care este situată în centrul domeniului, pentru prelucrarea imediată. Crama Avincis este modernizată și dotată cu toate mijloacele tehnologice moderne necesare obținerii vinurilor de calitate superioară.
Vinurile Avincis au primit numeroase premii naționale și internaționale, o răsplată pentru pasiunea cu care sunt împletite tradiția și modernismul în arta vinificării.
Sfat utilizare/preparare/gatire
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Indicatie Geografica | Oltenia |
Nume producator | S.C AVINCIS VINURI S.R.L |
Website producator | https://www.avincis.ro |
Origine | România |