Single Malt Whisky Port Charlotte, 10 YO, 50%, Scotland, 0.7l
332,99 Lei
- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Port Charlotte Scotish Barley Heavily Peated este un omagiu adus distileriei și măiestriei moștenite de localnicii distilatori în arta de produce whisky-uri afumate.
Orzul folosit la producția acestui whisky este cultivat în Scotia, iar apa provine dintr-un izvor natural de pe insulă.
Butoaiele din stejar în care sunt maturate toate expresiile Port Charlotte au fost alese de Maestrul Jim McEwan și se află în vechiul depozit al distileriei, locul în care au fost maturate primele whisky-uri în urmă cu un secol.
Notele degustării:
Aspect: Ambră clară.
Miros: Notele de fum sunt contrabalansate de caracterul marin, timpul perfectând o armonie între lemnul de stejar, aroma de fum și distilat. Fumul ce se distinge este uscat, cu indicii de turbă și miros de pământ și permite aromelor de stejar să se evidențieze în valuri laolaltă cu note de caramel, ciocolată, cremă de vanilie, ghimbir, nucșoară și cuișoare.
Arome de citrice, bezea cu lămâie și clementine. Inspiră adânc și aromele florale de cimbru sălbatic și iarbă aromată te vor purta pe coasta Atlanticului.
Gust: Fin, delicat. Din nou, echilibrul de arome este perfect, fumul însoțind discret dulceața extrasă din adâncul lemnului de stejar. Se disting note de nucă de cocos, vanilie și miere combinate cu arome de stridii afumate și miros de nisip sărat, încălzit de soare.
Finish: Finalul este sublim, cu note clare de fum, dulceața fină a orzului mălțuit, notele de portocale și mango și notele dulcegi de placintă ce indică profunzimea și calitatea stejarului.
Numeroasele valuri de arome se întrepătrund la fiecare înghițitură. Pe măsura ce apare fumul se simt și notele de măr copt, armonios, împletite cu arome dulci de malț și stejar.
Whisky-ul Port Charlotte este produs la distileria Bruichladdich, construită în 1881 de frații Harvey în Scoția, pe insula Islay. După ani de dificultăți economice și logistice distileria a fost închisă definitiv în 1994, însă noi investitori au reaprins cazanele din cupru și l-au adus pe Jim McEwan, de la Bowmore, responsabil de toate operațiunile distilării.
În 2001, distileria Bruichladdich a fost restaurată și pusă în funcțiune, iar la scurt timp a reînceput producția de whisky comercializat sub etichetele Bruichladdich și Port Charlotte.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Scotia |