- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Bombay Sapphire este un produs unic, pentru că, spun producătorii, este creat cu pasiune. În timp ce sortimentele obişnuite de gin sunt produse prin fierberea plantelor direct în alcool, gustul Bombay Sapphire este obţinut printr-un proces de infuzare. Cele 10 plante sunt ţinute separat de alcool în coşuri perforate din cupru, iar atunci când vaporii fierbinţi se ridică, plantele îşi eliberează aroma. Rezultatul este un buchet aromatic complex şi perfect echilibrat.
Boabele de ienupăr provin din Toscana şi se spune că sunt cele mai aromate din lume. Acestea conferă ginului Bombay Sapphire un gust special.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de ienupăr, lămâie, piper alb şi piper negru, îmbogăţite cu arome de condimente indiene.
Gust: Arome delicate de ienupăr, zeamă de lămâie şi coriandru, completate de accente iuţi şi piperate.
Finish: Lung, cu note de ienupăr, lavandă şi condimente.
Culoare: Incolor.
Povestea brandului englezesc Bombay începe în 1761, atunci când distilatorul Thomas Dakin cumpără un domeniu în Warrington, Anglia, cu intenţia de a distila gin. Bombay utilizează o tehnică artizanală de distilare, denumită astăzi “infuzare cu vapori”, iar pentru aceasta adaptează un alambic special pentru a separa plantele exotice de alcoolul neutru, captând aroma plantelor în vapori. Metoda tradiţională de distilare este păstrată și în prezent pentru a crea ginul Bombay. De asemenea, ginul Bombay își are originea în prima rețetă, care datează din anul 1761, iar toate ingredientele, plantele exotice care conturează profilul aromatic, sunt culese manual, cu multă atenție.
Provenienta
Tara de origine | Marea Britanie |