- Informatii
- De la același brand
Descriere
O altă dovadă excelentă a capacității companiei de a produce vin spumant este Asolo Prosecco Superiore DOCG, un Prosecco de înaltă calitate realizat din cei mai atenți selecționați struguri din dealurile Montello și Asolo.
Acest Prosecco este obținut din Glera, un soi de struguri abundent, cu o textură robustă, este un strugure tardiv care se maturizează spre mijlocul lunii septembrie.
Prosecco are o culoare galben pai cu reflexii verzi.
Aroma proaspătă, fructată, amintește de floarea de salcâm, glicina și mere Golden.
Este aperitivul italian perfect: bulele sale fine care se ridică în sticlă creează o sărbătoare instinctivă și structura sa bună, neobișnuită pentru un Prosecco, satisface chiar și cele mai exigente gusturi.
În același timp, eleganța aromelor sale fac ca acest Prosecco să fie este atractiv pentru toți iubitorii de vinuri. Prosecco este foarte potrivit pentru a fi însoțit cele mai bune preparate din pește crud, precum și fructe de mare și crustacee aburite în sos.
Procesul de vinificare este grațios: strugurii sunt supuși unei presări moi care este urmată de o decantare la rece.
După o primă presare moale, mustul este fermentat la o temperatură controlată prin utilizarea drojdiilor selectate. După fermentare, vinul este filtrat și depozitat, apoi re-fermentat într-o autoclavă la temperatura de 16 grade Celsius. Odată obținut, Prosecco este răcit până la -4 grade Celsius și lăsat în contact cu drojdia pentru a extrage majoritatea aromelor.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Italia |
Indicatie Geografica | ITALIA |