- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Boabele Timur sunt recoltate de fermierii din munții nepalezi și eliberează note de grapefruit și arome de lămâie.
Boabelor de Timur li se mai spune și „piper grapefruit” cu referire la notele sale acidulate, dar și „fals piper de Timur”.
Folosiți-le zdrobite în mojar sau infuzate în feluri de mâncare, vă vor condimenta crustaceele și peștele și chiar și deserturile de ciocolată sau fructe.
Note pronunțate pentru arome incomparabile
Din punct de vedere vizual, boabele de Timur seamănă cu un castan în miniatură.
Notele aromatice ale boabelor de Timur te duc cu gândul la grapefruit, flori, fructe exotice sau camfor.
În gură, această boabă delicată dezvăluie note florale și fructate, ușor picante.
Faimoasele boabe Timur (cunoscute și sub numele de piper Timur) sunt originare din Nepal, fiind recoltate din copaci mici, endemici, din specia Zanthoxylum armatum, care cresc sălbatic în lanțul Mahabharat dintre Terai și Pahar, la o altitudine de peste 2000 de metri.
Boabele de Timur sunt un condiment esențial în rândul populațiilor din Terai din sudul Nepalului.
Odată ce recolta anuală este completă, boabele de Timur sunt uscate și apoi sortate manual. În medie, femeile sortează aproximativ 5kg de boabe pe zi. Folosind tăvi mari țesute, sortarea are loc în 3 etape distincte: îndepărtarea ramurilor și a altor elemente străine, separarea semințelor negre de pericarp și, în final, selectarea celor mai mature boabe în funcție de culoare.
Povestea unor boabe cu arome uimitoare
Prima utilizare a boabelor Timur datează de la sosirea oamenilor în sudul Nepalului. Astăzi, aceste boabe sunt în centrul tuturor bucătăriilor nepaleze și însoțesc fiecare fel de mâncare din bucătăria tradițională.
Prezente în toate piețele din Kathmandu, boabele Timur după care tânjesc bucătarii de top din Europa este de fapt condimentul de zi cu zi din Nepal. Populația nepaleză trăiește în principal din agricultură; într-adevăr, fiecare familie deține un stup, un câmp de orez sau plante de boabe Timur care le permit să trăiască.
„Timur” înseamnă „piper roșu” în nepaleză și se referă la toate condimentele care seamănă cu piperul din țară.
Arbustul pe care cresc boabele era folosit în trecut ca și colorant obținut din rădăcini. Ramurile de boabe de Timur au servit și ca periuțe de dinți.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Franţa |