- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Spaghetele "Due Minuti" s-au născut din dorința Granoro de a satisface nu doar cererile care din piața orientală, ci de a traduce o cultură, cea a Soarelui Răsare, și pe piață națională și mondială.
Ideea de a face o pastă cu gătit rapid și deci una care poate fi gătită în doar câteva minute vine din tradiția culinară orientală care folosește așa-zișii tăiței, o pastă asemănătoare cu spaghetele italiene.
Diferența dintre spaghete și tăiței este că spaghetele sunt făcute din făină de grâu dur și trase, în timp ce tăițeii nu folosesc făină de grâu dur și sunt tăiate direct din foaia de paste cu puțină umiditate.
Tăițeii japonezi și chinezești sunt de fapt făcuți dintr-un amestec de făină de grâu, apă și eventual ouă, cu formă alungită și cu o grosime mai mult sau mai puțin subțire, asemănător cu Spaghetti Vermicelli-ul italian.
Tehnica de bază presupune înmuierea aluatului în apă pentru a spăla amidonul și a crește vâscozitatea tăițeilor datorită glutenului prezent în ei. Ulterior, amestecul este împărțit în fire destul de subțiri cu mâna, printr-o cârpă cu găuri sau, din nou, cu ajutorul unor unelte din fier sau din lemn apăsate cu mâna sau cu pedala.
Odată fierte (minute de gătire: maxim 3 minute) se scurg și se condimentează pe moment sau se usucă pentru a fi consumate ulterior.
Până în prezent, acest produs joacă un rol important în istoria culinară orientală și capătă treptat popularitate în alte națiuni, în special în lumea occidentală.
Sfat utilizare/preparare/gatire
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Italia |
Website producator | http://www.granoro.it |