Mermeleală de mahmureală by Radu Dumitrescu
19,90 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
- -6 ouă
- -1 ardei roșu
- -1 ceapă roșie
- -200g roșii cherry
- -2 fire ceapă verde
- -400g carne la garniță
- -100ml lapte
- -100g smântână grasă
- -100g mozzarella sau orice altă brânză
Mod de preparare
1
Tăiem ¾ din ardeiul roșu, tăiem și roșiile cherry pe din două și le punem în tigaie, pe foc. Tăiem și ceapa roșie, o punem în tigaie și le lăsăm puțin să se așeze. Între timp...
2
Tăiem cârnații și carnea în felii și le punem pe toate în tigaie, peste legume.
3
Într-un castron, spargem ouăle și punem peste ele laptele, un praf de sare, smântâna și brânza. Amestecăm totul bine cu un tel și turnăm amestecul în tigaie, peste carne și legume.
4
Mai tăiem câteva felii de ardei roșu și cele două fire de ceapă verde și – exact, ai ghicit
5
Fărâmițăm și brânza (sau brânzeturile) pe care le avem peste amestecul din tigaie și băgăm tigaia cu totul în cuptorul încins la 180°C, unde o ținem 20 de minute.
6
Scoatem tigaia din cuptor, așezăm pe farfurie – sau nu, după caz – punem lângă ea o murătură și...
7
Poftă mare!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu