Econom
Griș cu lapte și dulceață

6,80 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    1 cană de griș
  • -
    4 căni de lapte
  • -
    1/2 cană de zahăr
  • -
    1 linguriță de vanilie
  • -
    un praf de sare
  • -
    dulceață
Mod de preparare
1
Punem laptele într-o cratiță, la foc mediu, până când începe să se încălzească, dar să nu clocotească.
2
Adăugăm zahărul, vanilia și un praf de sare și amestecăm până când zahărul se dizolvă complet.
3
Treptat, adăugăm grișul în lapte, amestecând continuu pentru a preveni formarea cocoloașelor.
4
Continuăm să amestecăm până când budinca de griș începe să se îngroașe și să fiarbă. Reducem focul la minim.
5
Gătim budinca de griș la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când, până când atinge o consistență cremoasă și se îngroașă.
6
După ce budinca este gata, o luăm de pe foc și o lăsăm să se odihnească câteva minute.
7
Turnăm budinca în boluri individuale, cu o lingură de dulceață deasupra.
Tips
prod-10.16.1