Griș cu lapte și dulceață
6,80 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -1 cană de griș
- -4 căni de lapte
- -1/2 cană de zahăr
- -1 linguriță de vanilie
- -un praf de sare
- -dulceață
Mod de preparare
1
Punem laptele într-o cratiță, la foc mediu, până când începe să se încălzească, dar să nu clocotească.
2
Adăugăm zahărul, vanilia și un praf de sare și amestecăm până când zahărul se dizolvă complet.
3
Treptat, adăugăm grișul în lapte, amestecând continuu pentru a preveni formarea cocoloașelor.
4
Continuăm să amestecăm până când budinca de griș începe să se îngroașe și să fiarbă. Reducem focul la minim.
5
Gătim budinca de griș la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când, până când atinge o consistență cremoasă și se îngroașă.
6
După ce budinca este gata, o luăm de pe foc și o lăsăm să se odihnească câteva minute.
7
Turnăm budinca în boluri individuale, cu o lingură de dulceață deasupra.
Tips