Mermeleală de mahmureală 2.0 by Radu Dumitrescu
19,62 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
- -4 ouă
- -Cârnați de Pleșcoi
- -1 legătură de ceapă verde
- -2-3 bucăți de slănină
- -Iahnie de fasole
- -Brânză de oaie
- -Sare
- -Piper
Mod de preparare
1
Într-o tigaie bine încinsă, punem cârnații de Pleșcoi la perpelit și așezăm strategic lângă ei bucățelele de slănină.
2
Când cârnații s-au rumenit și slănina s-a topit aproape de tot, punem peste ele 2-3 linguri de iahnie de fasole și le amestecăm.
3
Tocăm 2 fire de ceapă verde și le punem în tigaie, peste fasole și cârnați.
4
Cu o spatulă, facem puțin loc în tigaie și spargem 2 ouă. Acoperim tigaia să se gătească și albușul de deasupra și mai lăsăm pe foc 2 minute.
5
Așezăm frumos în farfurie, presărăm puțină brânză de oaie deasupra ouălor, rupem elegant o pâine proaspăt scoasă din cuptor și...
6
Poftă mare!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu