Reteta Placinta baklava Voxa
Internațional
Plăcintă-baclava by Voxa & Freshful

20,12 lei

/porție
Timp pregătire
45 min
Timp gătire
50 min
Porții
4
Total
95 min
Ingrediente
  • -
    150g fistic
  • -
    150g nuci
  • -
    150g nuci pecan
  • -
    115g miere
  • -
    180g unt
  • -
    1 lingură zeamă de lămâie
  • -
    6 păstăi de cardamom
  • -
    un praf de sare
  • -
    1 pachet foi de plăcintă
  • -
    4 linguri zahăr brun
  • -
    2 linguri miere
  • -
    75ml apă
  • -
    1 lingură zeamă de lămâie
  • -
    ½ lingură apă de flori de portocal
Mod de preparare
1
Pentru început, scoatem foile de plăcintă și le acoperim cu un prosop umed.
2
Încingem cuptorul la 180°C și coacem pentru 10 minute amestecul de fistic, nuci și nuci pecan. Cât timp stă amestecul la cuptor, topim tot untul.
3
Scoatem nucile de la cuptor și, după ce se răcoresc, le punem într-o pungă, o închidem și le zdrobim cu un sucitor.
4
Într-un bol, amestecăm bine mixul de nuci cu 115g miere, 57g unt topit, 1 lingură de zeamă de lămâie, semințele zdrobite de la 6 păstăi de cardamom și puțină sare. Lăsăm deoparte.
5
Luăm o foaie de plăcintă, o punem pe o bucată de hârtie de copt, o ungem cu puțin unt topit, presărăm 1 lingură de zahăr brun și punem deasupra următoarea foaie de plăcintă. Repetăm procesul de 8 ori.
6
Presărăm deasupra mixul de nuci și îl distribuim uniform, lăsând o margine goală de aprox. 5 cm pe fiecare latură. Apăsăm puțin cu spatula mixul de nuci ca să fie uniform.
7
Împăturim cu grijă marginile peste mixul de nuci până se formează un fel de pachețel și ungem marginile cu puțin unt topit.
8
Așezăm deasupra, pe rând, 3 sau 4 foi de plăcintă – depinde cât de vălurit vrem să fie rezultatul final.
9
Ungem foile de deasupra cu restul de unt topit și punem plăcinta în cuptorul încins la 180°C pentru 50 de minute.
10
În ultimele 10 minute, cât stă plăcinta la cuptor, amestecăm pe foc 4 linguri de zahăr brun, 2 linguri de miere și 75ml de apă și lăsăm mixul să fiarbă la foc mic cam 5 minute. După ce trece timpul, oprim focul și adăugăm 1 lingură de zeamă de lămâie și ½ lingură de apă de flori de portocal.
11
Când plăcinta e gata, o scoatem din cuptor, o înțepăm cu un cuțit ascuțit în vreo 10-12 locuri și turnăm deasupra siropul pregătit.
12
Așezăm frumos pe farfurie și...
13
Poftă bună!
prod-10.15.8