- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Catifelat, cu un gust aparte dat de saramura de Orșova și de laptele din care este făcut, Cașcavalul de Ibănești te cucerește de la prima bucățică. Unicitatea produsului montan constă în calitatea superioară a laptelui obținut de la vaci crescute în arealul montan subcarpatic.
Frații Mircea și David Todoran și-au dorit să aducă pe mesele românilor gustul pur, nealterat, al produselor românești din lapte.
Încă din 1994, când au deschis fabrica de brânză de la Ibănești, colectează laptele pentru produsele lor doar de pe Valea Gurghiului, de la fermieri care-și cresc animalele pe pășuni.
Unicitatea produselor lor vine din trudă, din sute de nopți nedormite, din dragostea cu care fac această muncă, grea dar deosebit de frumoasă.
Știți, de exemplu, că ei nu sărează produsele cu sare? Folosesc pentru sărare saramură de la izvorul din Orșova, exact așa cum o dă pământul.
Frații Todoran au obținut certificatul de produs cu “Denumire de Origine Protejată” (DOP) pentru Telemeaua de Ibănești. Singurul produs românesc ce are această caracteristică recunoscută oficial la nivel european.
Brânzeturile lor au povești, au miros de iarbă proaspătă, au istorie și, cel mai important, au un gust desăvârșit.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Nume producator | S.C. Mirdatod Prod S.R.L. |
Origine | România |