- Informatii
- De la același brand
Descriere
Provine din partea inferioară a animalului și este situat sub gâtul vitei, între membrele anterioare, iar împreună cu capul de piept, gâtul, ceafă și garful formează carcasa vitei, iar bucățile de carne sunt asemănătoare ca textură și duritate. Mușchii pieptului includ pectoralii superficiali și pectorali profunzi. Deoarece vitele nu au clavicule, acești mușchi sunt cei care susțin aproximativ 60% din greutatea corporală a vitelor când sunt în mișcare. Acest lucru necesită o cantitate semnificativă de țesut conjunctiv, astfel încât pieptul de vita trebuie gătit corect pentru a fi frăgezit.
O caracteristică aparte a pieptului de vită, spre deosebire de alte bucăți de carne este că, după gătirea în mod corect, carnea se destramă și se mărunțește.
Sfat utilizare/preparare/gatire
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.romferm.ro |
Origine | România |