- Informatii
- De la același brand
Descriere
Big Peat este un sortiment vibrant şi îndrăzneţ lansat la finalul anului 2009, care are totuşi o latură blândă. Blendul este produs în loturi mici şi este compus doar din malţuri Islay, printre care Ardbeg, Caol Ila, Bowmore şi Port Ellen (distilerie care nu mai funcţionează în prezent). Iată de ce paleta sa aromatică abundă în arome specifice zonei Islay. Producătorii ţin neapărat să specifice că sortimentul nu conţine coloranţi şi nu este filtrat la rece. Ambalajul este şi el unul distinctiv, uşor de recunoscut.
Notele degustării:
Miros: Note sărate, completate de tonuri dulci de malţ, lemn dulce şi turbă.
Gust: Un buchet simplu, dar expresiv, unde se disting note de cenuşă, apă de mare, lemn dulce şi fum.
Finish: Lung, uşor sărat, cu influenţe de fum.
Culoare: Galben pai.
Compania scoțiană Douglas Laing&Co a fost înfiinţată în anul 1948 și a început ca o afacere de familie, producând whisky-uri artizanale, Small Batch şi Single Cask. Aflat la a treia generaţie a familiei, brandul Douglas Laing&Co duce mai departe tradiţia, oferind iubitorilor de whisky experienţe gustative extraordinare, sub forma unor selecţii dintre cele mai alese. Sunt selecţionate manual cele mai distinse şi rare butoaie de whisky din întreaga Scoţie pentru a îmbutelia expresii unice, fără a elimina sau a adăuga vreun element în plus faţă de ceea ce a creat distilatorul.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Scotia |