- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Confitul denumește generic diferite tipuri de carne, sărate și gătite lent în propria grăsime, atât pentru a fi conservate cât și pentru a căpăta un plus de gust.
Confitul de ficat de pui cu Armagnac este un produs cu arome intense, destinat iubitorilor de rață și de foie gras, ca și variantă complementară.
Asezonarea ficatului de pui se bazează în principal pe aromatul cognac Armagnac, care intensifică și scoate în evidență aromele deosebite ale acestui fel de mâncare rafinat.
Istoria acestei terine a debutat în 1860 în Binic, primul port pescăresc din Franța, la mijlocul secolului XIX, ca o afacere de familie a lui Eulaie Martin, mai târziu denumită ‘’Bunica Lalie’’. Aceasta producea pate proaspăt, terine și alte produse din carne provenită din ferma sa, care în scurt timp au devenit faimoase, fiind o încântare pentru papilele gustative ale oricărui gurmand.
Magazinul din port cu terine tradiționale a ajuns punct obligatoriu de cumpărături pentru marinarii și călătorii care se îmbarcau cu destinația către țările nordice.
Producerea terinelor artizanale continuă și azi cu aceleași rețete și aceeași pasiune pasiune ca și în trecut.
Sfat utilizare/preparare/gatire
De savurat pe o pâine bună sau un covrig simplu, însoțit de un vin roșu sec și destul de tânăr.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Franţa |