- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Moștenită din bucătăria de la țară a gospodinelor franceze, terina semnifică atât preparatul, cât și vasul în care este gătită.
În această terină realizată în mod artizanal, fără aditivi, regăsiți gustul rezultat dintr-o combinație foarte reușită de carne de porc și ciuperci franțuzești de pădure, cum ar fi cepes (hribi roșii), bolet (manatarci) și ciuperci pleurotus de pădure.
Istoria acestei terine a debutat în 1860 în Binic, primul port pescăresc din Franța, la mijlocul secolului XIX, ca o afacere de familie a lui Eulaie Martin, mai târziu denumită ‘’Bunica Lalie’’. Aceasta producea pate proaspăt, terine și alte produse din carne provenită din ferma sa, care în scurt timp au devenit faimoase, fiind o încântare pentru papilele gustative ale oricărui gurmand.
Magazinul din port cu terine tradiționale a ajuns punct obligatoriu de cumpărături pentru marinarii și călătorii care se îmbarcau cu destinația către țările nordice.
Producerea terinelor artizanale continuă și azi cu aceleași rețete și aceeași pasiune pasiune ca și în trecut.
Sfat utilizare/preparare/gatire
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Franţa |