



- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Porchetta este un produs din carne de porc, ce necesită o preparare termică de circa 4-6 ore, originar din localiatea Ariccia, în provincia Roma.
Una dintre principalele caracteristici distinctive ale produsului este crusta crocantă. Carnea sa gustoasă este de culoare albă-rozie, îmbogățită prin folosirea cu pricepere a rozmarinului, piperului și usturoiului.
Metoda de producție presupune o serie de pași importanți, esențiali pentru realizarea unui produs excelent. Se pleacă de la alegerea cărnii, pentru a trece la prelucrarea propriu-zisă în cadrul laboratorului de producție.
În procesul de fabricație este importantă „dezosarea”, a cărei tehnică, șeful de producție, domnul Ilie Dorel, a rafinat-o în 20 de ani de experiență, la unul din cei mai renumiți ''porchetari'' din Ariccia (Roma), condimentarea, legarea, care servește la menținerea compactă a cărnii, pentru a nu o face să se „expandă” în timpul fazei de tăiere.
În final, procesul de coacere are loc cu verificări periodice în timpul procesului propriu-zis, pentru a testa nivelul de fierbere al cărnii, cu sonde și prin operațiuni de cântărire. De remarcat faptul că gătitul are loc în cuptoare mari, structurate cu rezervoare de reținere, pentru a colecta grăsimea care se topește în timpul procesului de gătire.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.donfabrizio.ro |
Origine | România |