- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Pentru a echilibra condimentele aromatice și aromele caraibiene, Bacardi Caribbean Spiced avea nevoie de un profil de aromă îndrăzneț.
Pentru a realiza acest lucru, au fost folosite două baze de rom – una grea și cealaltă ușoară. Baza de rom ușoară contribuie cu note florale, precum și o senzație de gură uscată, în timp ce baza grea aduce note bogate de melasă, caramel și note de stejar, fumuri, care amintesc de butoiul carbonizat.
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Facundo Bacardí Massó, fondatorul brandului Bacardi, a fost un comerciant de vinuri spaniol care a emigrat în Cuba în anul 1830. Ambiţia sa era aceea de a îmbunătăţi calitatea romului local, motiv pentru care a experimentat numeroase metode de distilare şi învechire de-a lungul timpului. La acea vreme, romul era produs ieftin, departe de a fi considerat o băutură rafinată.
În anul 1862 reuşeşte să achiziţioneze o distilerie şi alături de fratele său, Jose, pune bazele companiei Bacardi & Co. Astfel, începe să revoluționeze procesul de fabricare a romului.
Facundo a „îmblânzit” romul, izolând o tulpină proprie de drojdie recoltată din trestia de zahăr locală, folosită și astăzi în producția Bacardi, fiind cea care conferă romului profilul său aromatic.
Romul Bacardi este cel mai bine vândut rom din Statele Unite de 25 de ani, vânzările sale uriaşe neputând fi depăşite de niciun alt rom.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Porto Rico |