- Informatii
- De la același brand
Descriere
Macerarea pe bostină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene.
Macerarea este realizată cu scopul extragerii taninurilor moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă.
Fermentarea malolactică se petrece în butoaie de stejar de 50 hl.
Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare în Cramă de circa 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar, cu umiditate și temperatură constată.
Este un vin delicat, cu arome de fructe roșii coapte. Taninii sunt bine integrați, gustul este suav și delicat, cu un echilibru perfet între corpolentă și gradul aloolic.
Are o culoare roșu rubiniu închis, buchet intens cu note de fructe coapte, nuanțe fine de vanilie, datorate măturării în butoare mai de stejar din Krasnodar.
Un vin elegant, bine structurat, cu un echilibru foarte bun între tanini catifelat și aciditatea naturală.
Vinul prezintă un potențial îndelungat de învechire în sticlă de aproximativ 5-8 ani.
O cramă cu istorie de peste 70 de ani, cu podgorii întinse pe colinele regiunii viticole Valul lui Traian, crama Gitana oferă vinuri complexe și elegante, create într-un stil deosebit, care reușesc să cuprindă în esența lor specificul și caracterul zonei din care provin.
Așa cum îl descriu chiar oamenii din spatele vinului, vinul Gitana este rezultatul unei împletiri armonioase dintre generozitatea naturii si munca omului, rodul unei pasiuni pentru vinificație susținute de un terroir excepțional.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Nume producator | SC Vinaria Tiganca SRL |
Website producator | https://www.gritana.md |
Origine | Republica Moldova |