- Informatii
- De la același brand
Descriere
Zacapa Centenario 23 ani este maturat pe culmile munţilor din Guatemala, unde aerul tare încetineşte procesul de învechire şi presiunea atmosferică sporeşte infuzarea aromelor din pereţii butoaielor. Astfel, gustul atinge perfecţiunea.
În compoziţia blendului intră romuri învechite între 6 şi 23 de ani. Profilul aromatic este dominat de note lemnoase, fructe uscate şi caramel, împrumutate în timpul maturării în butoaie de whisky, sherry şi vinuri Pedro Ximenez, folosind metoda Solera. Fiecare picătură de rom trece prin fiecare tip de butoi, pentru ca aromele să se amestece. Rezultatul este un rom de o calitate excepţională, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.
Notele degustării:
Miros: Note dulci de caramel, vanilie, cacao şi praline, nuci braziliene caramelizate, banane şi ananas uscat.
Gust: Un buchet complex, amplu, cu o vâscozitate atipică pentru un sortiment matur, dominat de arome de stafide, caise, lemn de stejar, nucşoară, frunze de tutun, cafea, vanilie, ghimbir şi scorţişoară.
Finish: Astringent.
Culoare: Arămiu.
Romul Zacapa Centenario a fost produs pentru prima oară în 1976 de cea mai mare companie producătoare de rom din Guatemala pentru a sărbători centenarul orășelului Zacapa. Băutura produsă a fost una deosebită, un rom premium apreciat de toată lumea, care și-a câștigat rapid popularitatea.
Romurile Zacapa sunt obținute din suc proaspăt extras din trestie de zahăr, cu o concentraţie de aproximativ 70-78% zahăr după evaporarea apei.
Acestea sunt maturate în munţii Guatemalei, unde presiunea atmosferică favorizează imprimarea aromelor din pereţii butoaielor, iar aerul tare influenţează procesul de maturare, astfel că romurile sunt învechite pe o perioadă mai lungă de timp decât cele produse în zone cu climă tropicală.
De-a lungul timpului, romurile Zacapa au câștigat numeroase premii, o confirmare a calității excepționale a brandului.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Guatemala |