- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Făina de grâu tip T110 se mai numește „făina completă”. Este mai densă decât o făină „semi-completă”, deoarece a păstrat o bună parte din tărâțe și oferă un gust și un aspect rustic rețetelor.
Este perfectă pentru pâine integrală și rețete speciale.
Litera „T” de pe ambalajul făinii, urmat de un număr cuprins între 45 și 150, corespunde conținutului de cenușă. Mai exact, este cantitatea de reziduri minerale încă prezentă în făină după cernere. După măcinarea boabelor de grâu, o etapă esențială este trecerea făinii prin site care separă particulele mai grosiere de amidonul, care are o textura foarte fină.
Prin cernerea mai mult sau mai puțin fină se obține făina cu conținutul dorit de cenușă. Acest procedeu face posibilă obținerea unei faini mai mult sau mai puțin bogate în minerale, care va crește mai mult sau mai puțin în timpul gatirii.
Sfat utilizare/preparare/gatire
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Franţa |