Gustoasă
Cinnamon Rolls by Bloomplate

2,15 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
10
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    180g iaurt grecesc 2%
  • -
    150g făină integrală
  • -
    5g bicarbonat de sodiu
  • -
    1g sare
  • -
    30g unt (sau ulei de cocos)
  • -
    30ml sirop de arțar (sau miere)
  • -
    5g scorțișoară
  • -
    30g îndulcitor pudră
  • -
    40ml lapte
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
3
Amestecăm iaurtul grecesc, făina, sarea și bicarbonatul până obținem un aluat moale, dar nelipicios. Ajustăm textura cu făină sau iaurt, dacă este necesar.
4
Întindem aluatul pe o suprafață ușor înfăinată, formând un dreptunghi. Ungem cu untul topit, lăsând marginile libere.
5
Amestecăm siropul de arțar cu scorțișoara și întindem acest amestec uniform peste aluat.
6
Rulăm aluatul strâns, începând de la latura mai lată, și tăiem în 10 bucăți egale folosind o ață dentară sau un cuțit ascuțit.
7
Așezăm rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem 15-18 minute.
8
Amestecăm eritritolul pudră cu laptele pentru glazură și stropim rulourile imediat după ce le scoatem din cuptor.
prod-10.16.1