Reteta Crumble cu prune
Econom
Crumble cu prune by Odette

4,14 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    700g prune
  • -
    3 linguri de zahăr
  • -
    1 linguriță scorțișoară
  • -
    1 esență vanilie
  • -
    100g unt
  • -
    100g zahăr
  • -
    200g făină
  • -
    Un praf de sare
Mod de preparare
1
Scoatem sâmburii de la prune și le tăiem în patru.
2
Într-un bol, amestecăm prunele cu cele 3 linguri de zahăr, scorțișoara și vanilia. Le lăsăm câteva minute, timp în care preîncălzim cuptorul la 180°C și facem aluatul.
3
Tăiem untul rece în cubulețe și îl amestecăm cu făina și zahărul. Nu trebuie să fie perfect încorporat, ci doar să se lipească ingredientele între ele. Putem face aluatul cu un robot de bucătărie sau direct cu mâinile, dar foarte repede pentru că untul se topește în contact cu temperatura corpului.
4
Punem prunele într-o tavă și aluatul deasupra prunelor.
5
Băgăm tava în cuptor pentru ~30 de minute, până se rumenește crusta.
6
Așezăm în forme, punem puțină înghețată deasupra (opțional) și...
7
Poftă bună!
prod-10.15.7