Internațional
Cheesecake cu fructe de pădure by Odette

10,20 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
5 min
Porții
6
Total
15 min
Ingrediente
  • -
    200 g biscuiți digestivi
  • -
    450 g fructe de pădure congelate
  • -
    400 g cremă de brânză
  • -
    200 ml frișcă lichidă
  • -
    100 g zahăr pudră
  • -
    3 linguri zahăr tos
  • -
    o linguriță esență de portocale
  • -
    1 lingură esență de vanilie
  • -
    frunze de mentă
Mod de preparare
1
Pentru cremă, amestecăm frișca lichidă și zahărul pudră, cu ajutorul unui mixer timp de 1 minut, apoi adăugăm crema de brânză, esența de portocală și esența de vanilie, apoi continuăm să mixăm până obținem o cremă omogenă. Lăsăm crema la frigider și ne ocupăm de restul ingredientelor.
2
Biscuiții se mărunțesc prin presare sau cu ajutorul unui robot de bucătărie până devin fini ca nisipul.
3
Punem fructele de pădure într-o tigaie la foc mediu, împreună cu 3 linguri de zahăr tos, le amestecăm ușor și le lăsăm pe foc până când se evaporă lichidul și se îngroașă sosul, apoi le punem la răcit.
4
Punem în pahar 2 linguri de biscuiți mărunțiti și îi presăm bine. Peste biscuiți adăugăm o cantitate generoasă de cremă (4, 5 linguri), iar peste cremă 2 linguri de sos. Decorăm cu o frunză de mentă și desertul este gata. Le putem păstra la frigider și le servim când dorim.
5
Poftă bună!
prod-10.16.1