Creveți picanți
13,69 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
5 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
- -500g creveți
- -4 caței de usturoi
- -1 ardei iute
- -3 linguri ulei de măsline
- -20g ghimbir proaspăt, ras
- -1 linguriță pastă ardei iute
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Pentru început, curățăm creveții și îi spălăm foarte bine.
2
Încingem o tigaie, în care punem 3 linguri cu ulei de măsline, la foc moderat.
3
Adăugăm cățeii de usturoi și ghimbirul ras, și lăsăm să se călească totul timp de 1 minut.
4
Între timp, pregătim ardeiul iute: îl spălam, apoi îl tăiem pe lungime și eliminăm toate semințele. Tocăm ardeiul mărunt și îl adăugăm în uleiul încins.
5
Punem apoi și pasta de ardei iute. Imediat ce uleiul s-a aromat, adăugăm creveții și îi prăjim câte 3-4 minute pe fiecare parte. Trebuie să fim atenți să nu gătim creveții mai mult timp, deoarece vor deveni tari.
6
La sfârșit, asezonăm cu sare și piper. Simplu, rapid si delicios!