Aripioare picante cu sos Sriracha
7,42 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
- -1 kg aripioare de pui
- -40ml sos Sriracha
- -30ml sos de soia
- -30ml miere
- -2 căței de usturoi, mărunțiți
- -5g ghimbir proaspăt, ras
- -30ml ulei de măsline
- -2 fire ceapă verde
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Încălzim cuptorul la 200°C și pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2
Într-un bol mare, amestecăm sosul Sriracha, sosul de soia, mierea, usturoiul mărunțit, ghimbirul ras și uleiul de măsline. Asezonăm cu sare și piper, după gust.
3
Adăugăm aripioarele de pui în bolul cu sos și amestecăm bine, asigurându-ne că sunt bine acoperite cu sosul picant.
4
Așezăm aripioarele de pui pe tava pregătită, într-un singur strat uniform.
5
Coacem aripioarele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când sunt aurii și crocante, întorcându-le o dată pe parcursul coacerii.
6
După ce sunt gata, scoatem aripioarele din cuptor și le lăsăm să se odihnească câteva minute.
7
Servim aripioarele picante cu sos Sriracha presărate cu ceapă verde tăiată mărunt.