Internațional
Pui cu migdale

15,10 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    800g piept de pui
  • -
    150g migdale (decojite)
  • -
    1 ceapă albă, mică
  • -
    făină de orez (pentru înfăinat bucățile de pui)
  • -
    1 praf de ghimbir (pudră sau proaspăt ras)
  • -
    5-6 linguri sos de soia (ajustăm, în funcție de gust)
  • -
    3 linguri de ulei vegetal
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem pieptul de pui în bucăți mici, aproximativ de aceeași dimensiune.
2
Înfăinăm bine bucățile de pui.
3
Într-o tigaie antiaderentă prăjim migdalele, cu o linguriță de ulei, rumenindu-le bine, amestecând constant pentru a nu se arde.
4
Tocăm ceapa mărunt, încingem uleiul într-un wok (sau o tigaie mare antiaderentă) și o călim până cand devine translucidă. Adăugăm bucățile de pui înfăinate și le rumenim, întorcându-le des pentru a se găti bine pe toate părțile.
5
După aproximativ 7-8 minute, când bucățile de pui sunt rumenite bine, adăugăm migdalele prăjite, un praf de ghimbir, amestecăm și aromăm cu sosul de soia. Gătim aproximativ un minut și vom obține un sos cremos delicios.
6
Puiul cu migdale este gata de servit. Poftă bună!
prod-10.15.7