Pui dulce-acrișor cu ananas
17,24 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
- -800 g piept de pui, tăiat cubulețe
- -1 cană de ananas proaspăt tăiat cubulețe sau din conservă (scurs de sirop)
- -1 ceapă medie, tăiată solzișori
- -1 ardei gras roșu, verde sau galben, tăiat cuburi
- -3 căței de usturoi, tocați mărunt
- -2-3 linguri sos de soia
- -100-150g pastă de roșii
- -2 linguri de oțet de orez (putem pune oțet alb)
- -o cană de supă de pui (sau apă)
- -2 linguri de zahăr brun
- -5 linguri de amidon de porumb (3 linguri pt înfăinarea bucăților de pui și 2 linguri pentru sos)
- -2 linguri de ulei vegetal
- -sare
- -piper
- -pătrunjel proaspăt, tocat (opțional) pentru garnisit
Mod de preparare
1
Mai întăi preparăm sosul dulce-acrișor, astfel: punem într-un bol sosul de soia, oțetul, zaharul brun și amidonul de porumb și amestecam până obținem o compoziție omogena. Adăugăm treptat și supa de pui sau apa în care am dizolvat pasta de tomate.
2
Încingem uleiul într-o tigaie sau wok la foc mediu.
3
Trecem bucățile de pui prin amidon, le punem în tigaie și le rumenim pe toate părțile. Condimentăm cu sare și piper după gust.
4
După ce puiul s-a rumenit, adăugăm ceapa tăiată solzișori, ardeiul gras tăiat cubulețe și usturoiul tocat. Le gătim împreună cu puiul timp de aproximativ 2-3 minute sau până ce legumele devin ușor moi.
5
Turnăm sosul dulce-acrișor peste pui și legume, amestecăm bine și lăsăm să fiarbă la foc mediu pentru încă 2-3 minute, până sosul se îngroașă și se leagă de pui și legume.
6
Adăugăm cuburile de ananas și mai gătim timp de încă 1 minut.
7
Este delicios alături de o porție de orez.