Brioșe aperitiv cu șuncă și ciuperci
6,33 lei
5,96 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
30 min
Ingrediente
- -180g ciuperci (putem folosi ciuperci proaspete sau din conservă)
- -100g șuncă
- -3 oua
- -100ml ulei
- -100ml lapte
- -100g cașcaval ras
- -1/2 ardei roșu, tăiat bucățele mici
- -2 fire de ceapă verde, tăiate fin
- -200g făină albă
- -7g drojdie
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Într-un castron mare punem ouăle, uleiul, laptele, cașcavalul ras, sarea și piperul (după gust) și amestecăm bine toate ingredientele până se obține un amestec omogen.
2
Încorporăm faina și drojdia, având grijă să eliminăm eventualele cocoloașe
3
Adăugăm ciupercile tăiate mărunt și bine scurse, apoi șunca tăiată cubulețe. Amestecăm totul bine.
4
Pregătim o tavă pentru brioșe, punem formele din hârtie sau, daca nu avem, ungem bine cavitățile cu unt și pudrăm cu făină.
5
Punem două linguri de compoziție în fiecare cavitate și coacem la 170°C timp de aproximativ 20 de minute sau până când sunt rumenite.
6
După ce s-au rumenit bine, le lăsăm să se răcească puțin și apoi le putem savura.
Tips