Ardei umpluți cu mozzarella, bacon și nuci
12,51 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
8
Total
50 min
Ingrediente
- -4 ardei grași mari, tăiați pe jumătate
- -400 g mozzarella
- -8 felii subțiri de bacon
- -1/2 cană de nuci
- -8 ouă
- -ulei de măsline
- -sare și piper
- -praf de usturoi
- -cimbru
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Într-un bol, amestecăm cubulețele de mozzarella și nucile tocate.
3
Umplem jumătățile de ardei gras cu amestecul de mozzarella și nuci.
4
Deasupra punem bacon feliuțe sau cubulețe.
5
Așezăm ardeii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îi stropim cu ulei de măsline și presărăm condimentele (sare, piper, praf de usturoi, cimbru) după gust.
6
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute sau până când baconul devine crocant și ardeii sunt fragezi.
7
În timp ce ardeii sunt în cuptor, prăjim ouăle, într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Trebuie să avem grijă ca gălbenușul să rămână moale.
8
Scoatem ardeii din cuptor, așezăm câte un ou deasupra fiecăruia, presărăm puțină sare și piper peste ouă și introducem din nou tava la cuptor pentru încă 5-7 minute.
9
Ardeii sunt gata și îi servim imediat, presărați cu puțin pătrunjel tocat pentru o notă de prospețime.