Econom
Dovlecei pane

3,75 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri
  • -
    1 cană de făină
  • -
    2 ouă
  • -
    1 cană de pesmet
  • -
    2-3 fire de ceapă verde, tăiate foarte fin
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    ulei pentru prăjit
Mod de preparare
1
Pregătim 3 boluri: într-un bol punem făina condimentată cu sare și piper, în al doilea punem ouăle bătute împreună cu ceapa verde, iar în al treilea bol vom pune pesmetul.
2
Tăiem dovleceii în felii subțiri, de aproximativ 0,5 cm grosime.
3
Trecem fiecare felie de dovlecel prin făină, asigurându-ne că este acoperită uniform. Apoi, o trecem prin ou bătut și, în final, prin pesmet, presând ușor pentru a adera.
4
Prăjim feliile de dovlecel într-o tigaie cu ulei încins, până devin aurii și crocante, întorcându-le pe ambele părți pentru o gătire uniformă.
5
După ce s-au rumenit frumos, scoatem dovleceii pane cu ajutorul unei palete și îi punem pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de grăsime.
6
Servim dovleceii pane calzi, de preferință însoțiți de un sos de iaurt cu usturoi sau sos de roșii.
Tips
prod-10.11.7