Gustoasă
Ciuperci umplute

20,45 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    8 ciuperci mari (portobello sau champignon)
  • -
    150g șuncă tăiată cubulețe sau felii subțiri
  • -
    150g cheddar cubulețe sau feliuțe
  • -
    2 căței de usturoi, zdrobiți
  • -
    2-3 linguri de ulei de măsline
  • -
    un ardei roșu, tăiat cubulete
  • -
    putem presăra nucă tăiată mărunt, pentru o textură inedită și un gust special
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    oregano, pătrunjel sau alte ierburi aromatice, pentru decor
Mod de preparare
1
Încălzim cuptorul la 180°C, pregătim o tavă cu hârtie de copt sau un strat subțire de ulei pentru a evita lipirea ciupercilor.
2
Îndepărtăm piciorușele ciupercilor și le curățăm ușor interiorul pentru a face loc umpluturii.
3
Într-un bol amestecăm cubulețele de șuncă, brânza cheddar, ardeiul și usturoiul zdrobit. Condimentăm cu sare și piper după gust.
4
Umplem fiecare ciupercă cu amestecul pregătit.
5
Le așezăm în tava de copt, le stropim cu ulei de măsline și le coacem pentru aproximativ 20 de minute sau până când umplutura este topită și ciupercile sunt fragede și aurii.
6
Decorăm cu puțin oregano sau alte ierburi aromatice proaspete înainte de a le servi.
Tips
prod-10.16.1