Fresh
Salată Cobb

18,68 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    300g piept de pui (gătit pe grill, tăiat cubulețe)
  • -
    2 ouă
  • -
    2 avocado
  • -
    100g bacon
  • -
    100g gorgonzola (roquefort sau altă brânză cu mucegai)
  • -
    salată verde
  • -
    100g roșii cherry
  • -
    ceapă verde
  • -
    1 linguriță cu muștar
  • -
    1 linguriță zahăr
  • -
    150ml ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Fierbem ouăle tari, apoi le decojim și le feliem.
2
Gătim baconul, într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, pentru aproximativ 5 minute, până devine crocant pe ambele părți. După ce s-a gătit îl scoatem pe prosoape de hârtie absorbantă, pentru a se absorbi excesul de grăsime, apoi îl tăiem bucăți potrivite.
3
Pieptul de pui îl gătim la grill, apoil îl tăiem cuburi.
4
Tăiem avocado în bucăți potrivite și le stropim cu suc de lămâie, pentru a nu oxida.
5
Tăiem și brânza cu mucegai în bucăți.
6
Ceapa verde o tocăm și punem separat partea alba și partea verde.
7
Feliem roșiile și rupem salata în fâșii potrivite.
8
Asamblăm salata astfel: punem pe un platou, în forma de raze, pieptul de pui, roșiile, ceapa verde (partea albă), baconul, salata verde, brânza cu mucegai, avocado, ouăle și ceapa verde (partea verde).
9
După ce am asamblat salata, vom prepara un dressing. Într-un castron amestecăm oțetul, muștarul, zahărul, uleiul de măsline și 50g brânză cu mucegai, sfărâmată. Amestecăm totul foarte bine.
10
Servim salata Cobb alături de acest dressing.
prod-10.24.2