Salată caprese
17,85 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
- -4-5 roșii mari
- -400 g de brânză mozzarella proaspătă
- -frunze de busuioc proaspăt
- -3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- -2 linguri de oțet balsamic
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Spălăm roșiile și le tăiem în felii groase.
2
Tăiem mozzarella în felii de aceeași grosime ca și roșiile.
3
Asamblăm salata Caprese, așezând pe un platou felii alternate de roșii și mozzarella.
4
Între fiecare strat punem frunze de busuioc.
5
Într-un castron mic amestecăm uleiul de măsline, oțetul balsamic, sare și piper după gust. Omogenizăm bine dressingul.
6
Turnăm sosul deasupra salatei, distribuindu-l uniform.
7
Lăsăm salata să stea timp de câteva minute, astfel încât ingredientele să se combine și aromele sa se întrepătrundă.
8
Opțional, putem decora salata cu o frunză de busuioc proaspăt înainte de a o servi.