Legume la grătar
4,83 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
30 min
Ingrediente
- -2 dovlecei
- -1 vânătă
- -2 ardei roșii (capia sau ardei gras)
- -1 ardei galben
- -2 linguri ulei de măsline
- -4-5 căței de usturoi, pisați
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Spălăm bine legumele și le tăiem, ardeii în felii iar dovleceii și vinetele în rondele cu grosimea de aproximativ 1cm.
2
Presărăm sare pe feliile de vânătă, apoi le punem într-o strecurătoare, pentru a se elimina sucul amărui.
3
Preparăm un sos din ulei de măsline, usturoi, sare și piper, apoi amestecăm toate legumele feliate cu acesta.
4
Punem legumele pe grătarul încins și le gătim, întorcându-le din când în când, pentru aproximativ 15-20 de minute, până devin fragede și ușor rumenite.