Piept de pui la grătar
6,20 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
6
Total
25 min
Ingrediente
- -6 bucăți piept de pui (aproximativ 150g fiecare)
- -3 linguri de ulei de măsline
- -3 căței de usturoi, mărunțiți
- -30g muștar Dijon
- -suc de la o lămâie
- -3g cimbru
- -1 linguriță de sare
- -1 linguriță de piper proaspăt măcinat
- -5g boia de ardei dulce
Mod de preparare
1
Începem prin a pregăti marinada. Într-un bol, amestecăm uleiul de măsline, usturoiul mărunțit, cimbrul, muștarul, sucul de lămâie, sarea, piperul și boiaua de ardei dulce.
2
Crestăm pieptul de pui, pentru a permite pătrunderea marinadei.
3
Punem bucățile de piept de pui într-un recipient adânc și le amestecăm bine cu marinada preparată. Lăsăm carnea la marinat, în frigider, timp de cel puțin 30 de minute sau ideal peste noapte, pentru a permite aromelor să se amestece și să pătrundă în carne.
4
Scoatem pieptul de pui din marinadă, punem bucățile pe grătarul încins și le gătim timp de aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte sau până când sunt frumos rumenite și bine pătrunse în interior.
5
După ce sunt gata, lăsăm carnea să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o tăia, pentru a-și păstra suculența.