Gem de dovleac
5,80 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
50 min
Porții
2
Total
65 min
Ingrediente
- -1kg dovleac
- -350g zahăr
- -2 batoane scorțișoară
- -sucul de la o lămâie
Mod de preparare
1
Ne alegem dovleacul, de preferință cu o pulpă portocalie frumoasă, astfel încât gemul nostru vă avea, de asemenea, o culoare strălucitoare.
2
Curățăm dovleacul de coajă, îndepărtăm semințele, îl tăiem în bucăți mici și cântărim 1kg. Punem dovleacul într-o cratiță și adăugăm zahărul.
3
Adăugăm și sucul de lămâie, amestecăm totul bine și lăsăm să se odihnească timp de aproximativ 1 oră.
4
Punem cratița pe foc pentru aproximativ 30 de minute. Adăugăm 1-2 batoane de scorțișoară și amestecăm din când în când, pentru a evita lipirea.
5
Când sucul s-a îngroșat și dovleacul este moale, oprim focul și scoatem batoanele de scorțișoară.
6
Mixăm bine dovleacul, direct în cratiță, până obținem un piure fin.
7
Luăm borcanele, spălate și sterilizate, turnăm gemul fierbinte în ele, închidem capacele și le lăsăm la răcit răsturnate.
8
Întoarcem borcanele din nou în mod corect, luăm o oală mare și punem borcanele înăuntru. Umplem oala cu apă și fierbem timp de 20 de minute.
9
Scoatem borcanele și le lăsăm la răcit.