Macaroane cu brânză sărată
7,45 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
30 min
Porții
6
Total
40 min
Ingrediente
- -500g macaroane scurte
- -40g unt
- -200g telemea
- -200g cremă de brânză
- -100g cașcaval
- -200g smântână
- -5 ouă
- -sare, după gust
Mod de preparare
1
Pentru început, fierbem paștele, în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, le scurgem, le trecem printr-un jet de apă rece și le lăsăm deoparte.
2
Dăm telemeaua și cașcavalul pe răzătoare. Punem într-un castron încăpător crema de brânză, 3 ouă, telemeaua și cașcavalul, apoi presărăm un praf de sare, doar în cazul în care este nevoie. Amestecăm totul bine. La sfârșit, adăugăm și pastele fierte și amestecăm din nou.
3
Ungem o tavă cu unt și turnăm compoziția de paste cu brânză.
4
Pregătim un amestec din 2 ouă cu smântână și un praf de sare, amestecăm totul bine și turnăm peste compoziția din tavă.
5
Dăm tava la cuptor, la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20 de minute. Pornim funcția de ventilație și mai ținem macaroanele în cuptor pentru aproximativ 5 minute, atât cât să facă o crustă rumenă frumoasă.