Cotlete de miel cu usturoi și lime
63,43 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
15 min
Porții
2
Total
30 min
Ingrediente
- -4 cotlete de miel
- -o linguriță de sare
- -o linguriță de piper
- -3 linguri ulei de măsline
- -6 căței de usturoi
- -2 fire ceapă verde
- -50g unt
- -100ml vin alb sec
- -o lingură cu suc de lime
- -3g cimbru proaspăt tocat
- -3g rozmarin tocat
Mod de preparare
1
Este de preferat să avem cotletele la temperatura camerei, astfel vor absorbi mai bine toate condimentele.
2
Facem un amestec din sare, piper, cimbru tocat, rozmarin, 50ml vin și o lingura cu ulei de măsline. Folosim acest amestec pentru a asezona cotletele de miel.
3
După ce am condimentat cotletele, lăsăm carnea deoparte, să se odihnească, câteva minute.
4
Între timp, topim untul într-o tigaie, la foc mediu-mare, adăugăm 3 caței de usturoi zdrobiți, apoi punem cotletele pe care le gătim până ce formează o crustă rumenă frumoasă, pe ambele părți.
5
Scoatem cotletele pe o farfurie și preparăm sosul.
6
În tigaia în care am gătit cotletele, adăugăm ulei de măsline, puțin unt, ceapa verde, suc de lime, 3 căței de usturoi zdrobiți, 50ml de vin, sare, piper, cimbru și rozmarin.
7
Amestecăm sosul până când toate ingredientele se leagă, apoi turnăm sosul peste cotlete și putem servi acest delicios preparat.