Internațional
Risotto cremos cu ciuperci și aromă de trufe

11,45 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    320g orez arborio sau orez carnaroli (oferă textura perfectă pentru risotto)
  • -
    400g ciuperci tăiate felii (ciuperci de pădure, champignon sau alte preferate)
  • -
    1 ceapă medie, tocată mărunt
  • -
    2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • -
    100ml de vin alb sec
  • -
    1-1.5 litri de supă de legume sau supă de pui calda
  • -
    50g unt
  • -
    2 lingurițe pastă cu aromă de trufe
  • -
    50g parmezan ras
  • -
    2 linguri de ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor
Mod de preparare
1
Într-o tigaie mare încingem uleiul de măsline, la foc mediu.
2
Adăugăm ceapa tocată și o călim până devine moale și aurie.
3
Punem si cățeii de usturoi tocați și ciupercile feliate în tigaie și le călim până când ciupercile se înmoaie și se rumenesc ușor. Putem să le condimentăm cu sare și piper în acest pas.
4
Adăugăm orezul și îl gătim timp de 1-2 minute, amestecând constant, până când orezul devine ușor translucid.
5
Turnăm vinul peste orez și amestecăm până se absoarbe complet.
6
Începem să adăugăm supa, amestecând constant până se absoarbe în mare parte. Amestecăm și adăugăm supă până ce orezul este gătit al dente (are o textură ușor fermă).
7
Adăugăm untul și parmezanul ras în risotto și amestecăm bine pentru a obține o textură cremoasă.
8
Punem și sosul cu aromă de trufe și condimentăm cu sare și piper, după gust.
9
Servim risotto cald, decorat cu pătrunjel proaspăt tocat.
Tips
prod-10.13.13